A.T.D. Biliard
       

ORAR:  L-V: 10-18
WhatsApp
+40724510366

004   0732 332 244

004  
0732 332 2
66

 

SITE-URI PARTENERE: billiard.ro | atd-biliard.ro | atd-dynamic.ro | casute-mobile.ro

                 HOME  COMPANY SERVICII GAL. FOTO   CONTACT                        HARTA SITE  


PRODUSE

REMI, SAH, TABLE

      STIRI Sportive

PRODUSE NOI
MESE BILIARD
ACCESORII
AIR-HOCKEY
FOTBAL MECANIC
TENIS DE MASA
DARTS
REMI, SAH, TABLE
CONTORIZARE
TONOMATE
GAMBLING
MOBILIER
TACURI
ACCESORII TAC
HUSE TAC
CADOURI
SECOND-HAND
INCHIRIERI



 

Originea jocului remi este controversata. Cea mai timpurie dovada dateaza din jurul anului 1800. Chiar si asa, exista anumite variante si nu toti sunt de acord cu teoriile care au fost formulate. Una dintre teoriile acceptate, in mod curent, afirma ca remi provine din Poker. Aceasta teorie ar putea fi adevarata datorita similaritatilor pe care aceste doua jocuri le impart. Ambele presupun seturi si suite si oamenii tind sa creada ca Whiskey Poker a fost cel care s-a transformat in Remi si a condus la toate variantele remi care exista astazi. continuare jos

 PODUSELE SUNT ORIGINALE SI VIN INSOTITE DE CERTIFICAT DE CONFORMITATE


REMI

 SAH

TABLE

KITURI CALATORIE

 

MOBILIER

CEAS SAH

ACCESORII SAH


 

Exista si o teorie chinezeasca despre istoria jocului remi care afirma ca remi a aparut ca o dezvoltare a jocurilor est – asiatice, in special Mahjong. Altii oameni tind sa creada ca Spania este responsabila de evolutia remi, in principal datorita jocului Conquian. Acesta este un joc care a fost extrem de popular printre imigrantii spanioli care s-au indreptat spre tarile vestice. Conquian este foarte similar cu Gin Remi, care este o varianta remi extrem de populara. Jocul Gin Remi pare sa fie printre primele jocurile care au aparut. Exista si anumite surse care sustin ca numele provine de la faptul ca autorul jocului a fost un mare bautor de gin. Popularitatea acestui joc a crescut in jurul anilor 1930 si 1940 datorita faptului ca o multime de celebritati au inceput sa il joace.

Exista mai multe versiuni despre originea
sahului, cele mai raspandite dintre ele considera ca tara de origine India, Persia si China. Perioada in care a aparut jocul de sah se apreciaza ca a avut loc intre secolul III si secolul VI. Despre descoperirea jocului sunt nenumărate legende, printre cale una dintre cele mai renumite este legenda cu boabele de
grau. Izvoarele istorice atesta faptul ca se juca sah prin secolul VI in Persia. Jocul s-a raspandit prin secolul VII o data cu extinderea si invaziunii islamice in Orientul Apropiat, Africa de Nord, Bizant, Italia, Europa de Est si Spania. In evul mediu sahul era considerat de nobili ca un joc de elita, pe cand biserica a dezaprobat jocul timp de câteva secole. Prin secolul XVI se vor modifica mult regulile de joc, astfel se poate vorbi ca in acel timp a aparut sahul modern care ajunsese in Spania, Franta si Anglia ulterior in Rusia de unde provin cei mai multi campioni mondiali de sah.

S-a crezut ca jocul isi are originea intr-un joc egiptean numit senet, ce semana cu tablele, prin mutari decise de zaruri. Totusi, descoperiri recente, indica faptul ca jocul este originar din zona de granita estica a Iranului, aproape de Afganistan, unde un joc similar a exista in jur de anii 3000 BC. Chiar si Romanii antici au jucat un numar de jocuri similare cu tablele in mod remarcabil, desi nu au supravietuit prea multe informatii referitoare la reguli si daca jocul a supravietuit.
Tabula a fost un fel de table jucat de romanii antici. Se numea tabula, ceea ce se traduce prin "table" sau "planseta", deoarece se juca pe o planseta speciala. Tabula are anumite similaritati cu jocul egiptean Senet, care este datat cu aproximativ 3000 BCE.
Jocul Tabula era similar cu Tablele asa cum le stim noi acum, aceeasi planseta era utilizata cu 15 piese pentru fiecare jucator, scopul jocului fiind acelasi: sa fii primul care scoate toate cele 15 piese de pe tabla. Diferenta consta in faptul ca jocul incepea fara nici o piesa pe planseta, acestea fiind introduse in urma aruncarii zarurilor. De asemenea, se utilizau 3 zaruri in loc de doua. Si nu in ultimul rand, amandoi jucatorii isi introduceau piesele pe tabla in aceeasi parte si mutau in sensul acelor de ceasornic.


CUM SA ALEGEM?

UTILE

REGULAMENTE

BRAND-URI

CERTIFICARI

JOCURI

SPORT


           

  Calendarul Competitional




 


home | company | servicii | galerie foto | contact | links
© din 2000 - ATD Trading Company. Toate drepturile rezervate

mese-biliard.ro

Promovat de Director Web